Volledig scherm
Lange rijen voor het stembureau aan de Tooropstraat in Nijmegen-oost. © DG

Grote opkomst in Nijmegen, opmars Thierry Baudet houdt gemoederen bezig

NIJMEGEN - In Nijmegen zijn woensdag aanzienlijk meer mensen gaan stemmen dan vier jaar geleden. Van alle stemgerechtigden inwoners bracht 57 procent een stem uit voor de Provinciale Staten (tegenover 48 procent in 2015) en 52 procent voor het Waterschap (tegenover 43 procent in 2015). 

De reacties van Nijmegenaren op de eerste exit polls - waarin een grote winst voor Forum voor Democratie wordt voorspeld - zijn uiteenlopend. Zo schrikt D66-wethouder Monique Esselbrugge  van de grote winst voor de partij van Thierry Baudet. Volgens VoorNijmegen.Nu-voorman Paul Eigenhuijsen is de zegetocht van Forum mede te wijten aan de media, die vooral landelijke politici een platform gaf. De Nijmeegse columnist Jacob van Hoof noemt de eerste uitslagen zelfs ‘totaal absurd’ maar ziet er ook de humor van in: ‘Thierry gaat weer dansen vanavond', daarbij verwijzend naar de spontane vreugdedans die Thierry Baudet hield na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.