Lange rijen voor het stembureau aan de Tooropstraat in Nijmegen-oost.
Volledig scherm
Lange rijen voor het stembureau aan de Tooropstraat in Nijmegen-oost. © DG

Grote opkomst in Nijmegen, opmars Thierry Baudet houdt gemoederen bezig

NIJMEGEN - In Nijmegen zijn woensdag aanzienlijk meer mensen gaan stemmen dan vier jaar geleden. Van alle stemgerechtigden inwoners bracht 57 procent een stem uit voor de Provinciale Staten (tegenover 48 procent in 2015) en 52 procent voor het Waterschap (tegenover 43 procent in 2015). 

22 reacties

 • Josefien

  3 jaar geleden
  "het echte volk"    Hilarisch!
 • Frits

  3 jaar geleden
  FvD zorgt wel voor verandering.Maar helaas niet voor verbetering.
 • Frits

  3 jaar geleden
  De reddende engel, waar 83% van het volk niet op heeft gestemd.Ook hij heeft maar een kleine minderheid achter zich staan. Net zoals alle andere partijen.
 • Frits

  3 jaar geleden
  17% van de stemmers is niet "het volk".De overgrote meerderheid van het volk, namelijk 83%, heeft niet op FvD gestemd.Ter vergelijking: er hebben meer mensen Groenlinks of PvdD gestemd dan FvD. En de VVD, van de zogenaamd uitgekotste Rutte, heeft maar 1 zetel minder dan FvD.Deze verkiezingen laten juist zien dat geen enkele partij het volk achter zich heeft, en dat vind ik alleen maar goed. Er moeten compromissen gesloten worden. Door iedereen.Het is namelijk al lang niet meer zo dat de grootste partij het beleid bepaalt.
 • Frits

  3 jaar geleden
  En dus stem je maar op een elitaire charlatan die de kiezer voorliegt? Dat snap ik dus niet. Stem dan blanco of zo, als je de politiek niet vertrouwt. Maar stemmen op Baudet? Daar kan ik echt met de pet niet bij.En over de kandidaten: het gaat niet om kandidaten, het gaat om het programma. En FvD had in veel provincies überhaupt geen programma. Dan stem je dus alleen maar op een persoon, zonder dat je weet waar die persoon voor staat. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.