Haal de energie uit de Waal

T PLEINIn de regio Nijmegen duiken geregeld nieuwe initiatieven op het gebied van wind- en zonne-energie op. Dat is mooi, want linksom of rechtsom moeten we van het aardgas af.  Dat is een een meer dan stevige opgave weten we. Een opgaaf die trouwens begint met het eerst supergoed isoleren van woningen en andere gebouwen. 

In 2030 moeten we een flink eind gevorderd zijn. Er wordt nu volop nagedacht over het verder uitrollen van het warmtenet. Nu al maken enkele duizenden huizen in Nijmegen-Noord en langs het Waalfront gebruik van dit warmtenet dat  de hitte van de afvalverbrandingsoven van de ARN in Weurt gebruikt. Meer dan 20 jaar hebben we die hitte trouwens gewoon de lucht in geblazen. Achteraf onvoorstelbaar.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.