Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/fStop

Hacker wil geld zien van HAN voor datalek waarbij ‘180.000 gegevens’ in verkeerde handen terechtkwamen

videoARNHEM/NIJMEGEN - De hacker die via het computersysteem van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) persoonsgegevens van studenten en medewerkers in handen heeft gekregen, eist geld van de hogeschool.  

4 reacties

 • Gerrit Louter

  10 maanden geleden
  De techniek staat voor niets...! is het dan niet mogelijk om z,on dwaas op te sporen...? ook niet na een eventuele betaling..? als blijkt dat dit niet kan is het hek van de dam , en zullen er vast veel meer op het idee komen om op deze wijze makkelijk geld binnen te harken , en is privacy alleen nog maar een woord....en geeft dus geen enkele garantie dat je gegevens veilig zijn.
 • Peter Schuurstra

  10 maanden geleden
  Dit is het resultaat van jarenlange bezuinigingen op politie. De misdaad tiert welig en de politiek investeert niet in onze veiligheid maar bezuinigt nog eens extra 160 miljoen euro op de politie.
 • tinus aardsen

  10 maanden geleden
  Wat een ziek persoon om zoiets te doen, eerst een hoop geld vragen vor iets wat hij 'gejat' heeft. Het meeste van de Nederlanders ligt toch al op straat, als je kijkt wat iedereen deelt tegenwoordig op internet, dus wat wil je nu? ga hulp zoeken!!
 • Daan Janssen

  10 maanden geleden
  Misschien handig als medewerkers en studenten ook te horen krijgen welke gegevens zijn gelekt. Dan weten ze in welke hoek de overlast is te verwachten. Daarbij, als er 180000 huisnummers zijn gelekt, kan het niet zo’n kwaad. Als er 100 gegevens van 1800 personen zijn gelekt, wordt het al een heel ander verhaal.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.