Half gesloopte slachterij Hilckmann perfect ‘aardbevingsgebied’ voor honden

videoNIJMEGEN - Het terrein van de voormalige Nijmeegse slachterij Hilckmann heeft, althans tijdelijk, een nieuwe bestemming. De puinhopen van de sloopactiviteiten die er plaatsvinden blijken perfect oefenmateriaal voor de Reddingshondenvereniging  Zuid Oost Nederland.

Die heeft van de gemeente Nijmegen en sloper Scheffer Groep toestemming om het terrein te gebruiken. De hondentrainers hopen er enkele maanden tot een jaar nog terecht te kunnen. Dat komt goed uit, omdat ze een andere oefenstek naast de deur net zijn kwijtgeraakt. Het leegstaande stuk van het nabijgelegen Honigcomplex is sinds kort gekraakt.

Politie

Zaterdag gebruikten de leden het terrein voor het eerst en speelden ze met negen honden een aardbevingsgebied na. De dieren moesten mensen zoeken tussen de brokstukken. Niet dat de honden in den verre worden ingezet: de Reddingshondenvereniging helpt de politie af en toe wel naar het speuren naar  vermiste personen in Nederland. Er wordt dus ook veel geoefend in, bijvoorbeeld, bossen.

Het ‘oefenmateriaal’ in Nijmegen is echter wel mooi op om te trainen voor wedstrijden. Het gebied is daar volgens Brigitte Versterre ideaal voor: ,,Hier wordt gesloopt, dus elke keer dat we hier komen zal de situatie weer anders zijn.”

Volledig scherm
© dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand:  ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’
    PREMIUM
    VIDEO

    Arno Cup joeg met een ketting­slot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’

    NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.