Volledig scherm
Bij het Goffertstadion is brand gesticht. Een rolluik van Bikkels is daarbij flink beschadigd. © Paul Rapp

Harde kern van NEC: brand Goffertstadion is een laffe daad

NIJMEGEN - De brandstichting bij het Goffertstadion heeft veel kwaad bloed gezet bij supporters. De HKN en East Side, die samen de harde kern van NEC vormen, verklaren op sociale media zelfs de oorlog aan de ‘laffe helden die midden in de nacht getracht hebben schade toe te brengen aan de club’. 

Een ingewijde meldt dat inmiddels contact is gezocht met de harde kern van aartsrivaal Vitesse uit Arnhem. Die ontkennen echter iets te maken te hebben met de brand. 

Het is nog steeds een groot raadsel wie in de nacht van zaterdag op zondag probeerde brand te stichten bij het Goffertstadion en de Eendracht, het trainingscomplex van NEC. De recherche heeft gisteren vingerafdrukken veiliggesteld maar voor zover bekend heeft dat nog niet geleid tot aanhoudingen.

Meerdere bronnen melden dat de brandstichting op camera is vastgelegd. Het zou gaan om meerdere daders. Een van hen zou zelf ook vlam hebben gevat.

Brandweer treedt alert op

Door alert optreden van de brandweer is de schade aan zowel het stadion als het trainingscomplex binnen de perken gebleven. Naar alle waarschijnlijkheid is geprobeerd met jerrycans brand te stichten. Zowel de club als de politie tasten in het duister naar een mogelijk motief.

Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, liet gisteren ook al weten dat het gissen is naar een mogelijke aanleiding. NEC speelt aankomende vrijdag tegen Jong PSV, bepaald geen beladen duel. Rengers: ,,Er zijn de laatste tijd wel meer branden in Nijmegen. En dit is een donkere plek waar je makkelijk kan komen.’’

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.