Harde knallen en wollige stofwolken: deel van Nijmeegse energiecentrale tegen de vlakte

VIDEONIJMEGEN - Het eerste deel van de oude energiecentrale in Nijmegen is deze ochtend rond tien uur tegen de vlakte gegaan. Het neerhalen gebeurde met behulp van springstof, een harde knal en enorme stofwolk waren tot in de wijde omgeving te horen en zien. 

8 reacties

 • J. Zomers

  3 maanden geleden
  In België blijven de twee kerncentrales ook na 2025 in gebruik. Ook gaan de energiecentrales op aardgas niet dicht. Bij ons moet alles dadelijk via windmolens en zonnepanelen in een land met in 2040 * 19 miljoen inwoners.
 • Wilco Rorijs

  3 maanden geleden
  I.d.d. allemaal symboolpolitiek. Gaat niet om de inhoud maar om de beeldvorming/image. Hier gaan we milieu geoptimaliseerde fossiele brandstof gestookte centrales vernietigen en in Azië komen er 800 !!! bij. En vervolgens maar dom afvragen waarom zij zo goedkoop kunnen produceren, juist mede o.a. daardoor!
 • Cor Koenen

  3 maanden geleden
  Amateurs zijn het nu moeten ze nog alles met een knabbelschaar kort maken. Had vlasman met de grootste knabbelschaar van Europa 20sneller opgeknapt dat klusje.
 • Doreen Proos

  3 maanden geleden
  @Ruud. Ik woon zo'n 8 kilometer er vanaf en ik voelde duidelijk de grond trillen, de gebouwen schudden en een harde knal. Echter ik wist waar het om ging dus ik schrok niet.
 • Pedro Kantor

  3 maanden geleden
  @Maso, we zagen het al in de voormalige USSR, in China en alle linkse paradijzen. Ondanks alle hoge praat over welzijn en verheffing van de burger, en er zijn voor de burger, geven deze staten verbazingwekkend weinig om hun burgers. Het lijken slechts nummers voor ze te zijn. En als er ter meerdere glorie van de burger wat mensen moeten sneuvelen, och, het doel heiligt de middelen, en waar 1 dood een tragedie is is die van een miljoen slechts een statistiek.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.