Volledig scherm
© Politie

Hardrijder scheurt met 101 kilometer per uur over Waterstraat in Nijmegen: ‘Schandalig’

NIJMEGEN - Een hardrijder heeft zondagavond met 101 kilometer per uur gescheurd over de Waterstraat in de Nijmeegse wijk Waterkwartier. De automobilist ging in de fout tijdens een snelheidscontrole, zo zegt wijkagent Theo van den Braak, die het gedrag van de bestuurder ‘schandalig’ noemt. 

,,Zulk extreem rijgedrag heb ik hier niet eerder meegemaakt. Dit is wel heel gevaarlijk’’, zegt de wijkagent. 

Tijdens de controle zondagavond gingen er tussen 19.00 en 23.00 uur van de 594 passanten zeventien automobilisten in de fout. Zij hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en werden geflitst. 

Uitschieter

Het aantal hardrijders, en zeker ook de uitschieter van 101 kilometer per uur, tonen volgens de wijkagent aan dat snelheidscontroles in de wijk hard nodig blijven. Al maandenlang zijn er veel klachten over auto's die met hoge snelheid door de wijk razen. 

Ook verderop, op de Voorstadslaan en de Weurtseweg, speelt dit probleem. ,,Vanwege de vele klachten zijn we sinds het najaar actiever gaan controleren, met verkeershandhavers en flitscontroles. Er zijn al zo'n tien controles geweest, steeds op wisselende tijden. De uitschieter van nu toont aan dat controles noodzakelijk blijven.’’

Bij een vorige controle, vorige week woensdag, gingen nog 24 van de 784 passanten in de fout in de Waterstraat. Toen was de hoogst gemeten snelheid 82 kilometer per uur. Bij eerdere controles was de hoogst gemeten snelheid in de Waterstraat 86 kilometer per uur en waren er meestal zo'n 20 overtreders. 

Gevaarlijk

Het is volgens Van den Braak zorgelijk dat het aantal hardrijders ondanks controles nog niet is afgenomen. ,,Want te hard rijden is, zeker in die Waterstraat, hartstikke gevaarlijk. Je hebt er drie oversteekplaatsen, een school, een wijkcentrum.’’ 

De automobilist die meer dan 50 kilometer per uur te hard reed, zal zich voor de rechter moeten verantwoorden en loopt het risico zijn rijbewijs kwijt te raken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.