Volledig scherm
PREMIUM
© PZC

Hausse aan e-bike-diefstallen Radboudumc past in landelijke trend

NIJMEGEN - Bij het Radboudziekenhuis is een golf aan fietsdiefstallen, in het bijzonder e-bikes, aan de gang. Ook de in fietskelders gestalde fietsen waar je alleen met een personeelsbadge binnen kunt, zijn niet veilig. Fietsendieven lopen ongemerkt met de medewerkers mee om vervolgens met een gestolen (e-)bike weer het pand te verlaten.

Sinds 1 januari zijn zeven diefstallen geregistreerd vanaf het terrein van het Radboudziekenhuis. Opvallend vaak was een e-bike met een AXA-ringslot van het type Defender doelwit. De dieven beschikten over een loper waarmee de sloten zonder braakschade konden worden geopend. 

Quote

De dieven beschikten over een loper waarmee de sloten zonder braakscha­de konden worden geopend

Geliefd

Landelijke cijfers laten zien dat in heel Gelderland en de rest van Nederland e-bikes steeds geliefder zijn bij fietsendieven. ,,Het aantal diefstallen van gewone fietsen neemt af, het aantal diefstallen van e-bikes stijgt”, aldus Klaas Kregel van fietsverzekeraar ANWB Verzekeren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.