Verslaggever Marieke Smid heeft vervelende ervaringen gehad in het centrum terwijl ze met de fiets van de Vierdaagsefeesten naar huis wilde.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Marieke Smid heeft vervelende ervaringen gehad in het centrum terwijl ze met de fiets van de Vierdaagsefeesten naar huis wilde. © Paul Rapp

‘Hé, hoer! Lelijk wijf!’: als vrouw naar huis fietsen vanaf de Vierdaagse voelt bijna elke avond onveilig

NIJMEGEN - Naroepen, schreeuwen of fluiten. Als vrouw alleen naar huis fietsen na de Vierdaagsefeesten is geen pretje. Dat ontdekt verslaggever Marieke Smid (21). Meerdere vrouwen hebben dezelfde ervaring, al zijn de klachten niet bij de organisatie en politie bekend.

32 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Dit is heel erg allemaal, maar laten we nou niet doen alsof dit nieuw is. Zelf ga ik al lang niet meer naar zulke feesten maar vroeger ging het precies zo. Ik ben wel eens tot in de trein achtervolgd en nagebruld door dronken studentikoze jongens en dan was er geen mens die er iets van zei. Alleen dingen als 'je moet het niet zo serieus nemen' of 'negeer het' of 'zie het maar als compliment' - de adviezen van een type Johan Derksen, zeg maar. Maar daar werd het eigenlijk alleen maar erger van.
 • Wout Bos

  2 maanden geleden
  Ik woon midden in de stad en hoor en zie overal van die opgefokte, doorgezopen (gesnoven) types. Het is niet normaal wat er allemaal geroepen en vooral geschreeuwd wordt. En als ik het zie dan moet de politie dat ook zien toch? Of wordt dit weggestopt omdat het anders de Vierdaagsefeesten kan schaden?
 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  Prima Esmee, lekker blijven doen wat je doet. Van mij zul je op geen moment last hebben. Ik vrees alleen dat andere, minder beschaafde mannen, al dan niet onder invloed, minder takt zullen hebben.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  Dit is niet normaal en zal het ook nooit worden Ik als man kijk ook naar vrouwen maar laat het daar bij en heb respect voor de vrouw. Na roepen, fluiten of al dat andere is taboe en moet bij die gene die dat doen afgeleerd worden niet goed schiks dan maar kwaad schiks. En als man moet je het lef hebben om er wat van te zeggen maar als je dat doet moet je wil uitkijken dat je geen mes in je rug krijgt. Misselijk volk dit soort gasten.
 • Esmee Peters

  2 maanden geleden
  @Anton van Driel, je tweede zin is nu net onderdeel van het probleem.
 1. De Kwestie van Dirk: hoe populair zijn steekwapens onder jongeren?
  PREMIUM
  De Kwestie van Dirk

  De Kwestie van Dirk: hoe populair zijn steekwa­pens onder jongeren?

  ,,Treurig he?”, vraagt een man me retorisch. Met een sigaretje in de hand staart hij naar een foto van de jongen die vorige week met een messteek om het leven werd gebracht. Het portret hangt aan een boom op Plein 1944. Na het incident ontstond hier spontaan een monument. Bloemen, kaarsen en een flesje drank liggen onder de boom. De man kwam gewoon even kijken, hij zat bij eetcafé De Dromaai en de gedenkplek wekte zijn interesse.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen