Nijmegen/Nederland: Medewerkerstest GGD Gelderland zuid Dgfoto Foto: Bert Beelen
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen/Nederland: Medewerkerstest GGD Gelderland zuid Dgfoto Foto: Bert Beelen © Foto: Bert Beelen

‘Heb ik corona?’: Personeel in de zorg komt erachter via de teststraat

NIJMEGEN - In Nijmegen, Zelhem en Arnhem worden deze week de eerste zorgmedewerkers getest op het coronavirus. Juist bij hen bestaan veel zorgen over de verspreiding van het virus. Voor de veiligheid gebeurt het in een teststraat op het parkeerterrein. 

‘Ingang testlocatie’ Met grote gele borden worden verloskundigen, verplegers en doktersassistenten uit heel Gelderland-zuid de weg gewezen achter het gebouw van de GGD in Nijmegen.

Sinds maandag is dit een inderhaast opgezette corona drive-in.  Voor een rij van drie felgekleurde tenten staat een medewerker in beschermende kleding die controleert of degene in de auto ook echt een test nodig heeft. 

Dan wordt hem of haar een parkeerplek gewezen naast een rode tent van de brandweer. Binnen in de tent staan medewerkers in beschermende kleding die de tests afnemen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.