Zwanenveld is de eerste Dukenburgse wijk die aan het warmtenet wordt gekoppeld
Volledig scherm
PREMIUM
Zwanenveld is de eerste Dukenburgse wijk die aan het warmtenet wordt gekoppeld © Gerard Verschooten

Heel Dukenburg aan warmtenet voor één tarief: Gasloos worden moet haalbaar en betaalbaar zijn

NIJMEGEN - Als het warmtenet vanuit de Weurtse afvalverwerker ARN wordt doorgetrokken, zijn de bewoners van Zwanenveld en het noordelijke deel van Lankforst als eerste aan de beurt om ‘van het gas af te gaan’. Uiteindelijk komt de warmte-energie beschikbaar voor heel Dukenburg en gaan alle inwoners hetzelfde tarief betalen. Niemand zal echter verplicht worden om over te stappen van gas naar warmte.  

7 reacties

 • ESTHER Gerrits

  1 maand geleden
  Gasloos nog niet!! al kreeg ik het voor niks. Het alternatief is nog lang niet goed genoeg. Waar is deze politiek toch mee bezig. Waarom die enorme haast?? En inderdaad in Duitsland wordt gas gebruik juist gestimuleerd🙄
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Dat is mooi maar wat als de afvalverbrander ineens minder te verbranden krijgt? We gaan toch recyclen in plaats van verbranden?
 • Pim Pandoer

  1 maand geleden
  dan krijg je als bewoner van zwanenveld een Enquête in de bus....daar vul je dan braaf je voors en tegens in .... is het, zoals ik nu lees, allang en breed beslist voor dat de uitslag bekend is ....voor mij hoeft het allemaal niet, dat van het gas af...maar daar hebben de hoge heren en dames geen boodschap aan...ze doen toch lekker hun zin...
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Niet op ingaan, je zit voor altijd aan een monopolie vast. En monopolies zijn alleen maar goed voor het monopolie, NOOIT voor de klant. Deugers maken ALLES kapot wat goed is, geef ze geen kans!
 • Johannes Link

  1 maand geleden
  In Nederland willen ze alles van het gas hebben. Terwijl Duitsland juist bezig is om alles nu op gas te krijgen. En krijgen mensen dan ook ook Subsidie voor het aanschaffen van een elektrisch gasfornuis?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man doodgestoken in Zwolle, politie zoekt naar verdachte met helikopter
  Play

  Man doodgesto­ken in Zwolle, politie zoekt naar verdachte met helikopter

 2. Dorpsbewoners vinden 18 dode olifanten in India
  Play

  Dorpsbewo­ners vinden 18 dode olifanten in India

Nijmegen e.o.