Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Heel slecht nieuws voor moeder en dan een fietser in elkaar rammen

Bij de politierechterMALDEN / NIJMEGEN - Meneer A. (19) mag van geluk spreken dat omstanders hem wegtrokken, benadrukt de rechter verschillende malen. Niet alleen zou het slachtoffer er anders veel ernstiger aan toe zijn geweest, maar ook had de Maldenaar dan voor een zwaarder misdrijf dan openlijke geweldpleging terecht moeten staan. ,,Terwijl u toch als een rustige jongen overkomt”, merkt de rechter op.

Het voorval gebeurde op 25 juni in de Nijmeegse Burchtstraat. De verdachte zat bij een vriendin op de scooter, in het kielzog van vriendin D. Bij de bushaltes schoot plotseling een fietser vanachter een stilstaande bus tevoorschijn. Vriendin D. kon hem niet ontwijken en raakte hem met haar spiegel linksvoor. Ze kwam tot stilstand en gaf uit boosheid de fietser zo’n harde trap, dat hij tegen het wegdek sloeg. Dat was voor meneer A. het sein om zich op hem te storten.

,,Hij begon hem ritmisch te rammen”, getuigde iemand die in de bus zat. ,,Hij bleef maar doorslaan!”, zei een tweede getuige. ,,Ik weet niet meer hoe vaak ik sloeg”, zegt de verdachte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.