Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Kippa

Heimwee naar politici in wie je kunt geloven

Sinan ontmoetJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn stad, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de hele wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Job Cohen, zijn oud-politicus van de PvdA.

Quote

In plaats van alles met hand en tand te verdedigen, was hij reflecte­rend

Ik kan soms wel eens een soort heimwee hebben naar mensen als Hans van Mierlo, Wim Kok, Ruud Lubbers, Hans Dijkstal, Jan Terlouw. Dat waren toch lieden met een soort niveau dat je bij de huidige bewindslieden niet meer terugziet.

Job Cohen is ook zo iemand. Hij is echt zo’n conservatieve, oude staatsman. Degelijk. Stabiel. In zijn tijd als burgemeester van Amsterdam werd hij de hele tijd belachelijk gemaakt omdat hij thee zat te drinken in de moskee. Terwijl hij, met veel succes, bezig was de rust in de stad te bewaren, waar nogal wat spanningen waren na de moord op Theo van Gogh.

In de Tweede Kamer zag je hem een beetje stuntelen. Hij was de ietwat stijve politicus die niet goed om kon gaan met die figuren van PowNews. Ook door zijn eigen partij werd hij afgeserveerd. (Daar zijn ze bij de PvdA goed in, in elkaar slopen.)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.