Deelnemers aan de Nijmeegse Heksennacht krijten gemaakte verwensingen op straat op de Mariënburg.
Volledig scherm
Deelnemers aan de Nijmeegse Heksennacht krijten gemaakte verwensingen op straat op de Mariënburg. © DG

Heksennacht Nijmegen: vrouwen (én mannen) lopen en krijten tegen intimidatie en seksisme

NIJMEGEN - Zeker honderd vrouwen en mannen liepen zaterdagavond in Nijmegen mee in een mars tegen intimidatie en seksueel geweld op straat. Op een handjevol plekken schreven ze met krijt teksten die, met name, vrouwen vaak naar hun hoofd krijgen geslingerd op straat.

9 reacties

 • Ryan Carvalho

  3 maanden geleden
  Waarom krijt? Gebruik graffiti, dan blijft de boodschap wat langer zichtbaar.
 • Peter Parker

  3 maanden geleden
  Oplossing is simpel: - Verbeter de wereld en begin bij jezelf - Gedraag je als een heer - Leer je zoon zich te gedragen als een heer - Behandel vrouwen zoals je wil dat je eigen vrouw behandeld wordt - Behandel meiden zoals je wil dat je eigen dochter behandeld wordt - Spreek collega's aan op hun wangedrag op de werkvloer - Spreek mensen aan op hun wangedrag in de publieke ruimte Die laatste 2 punten vergen enig lef, maar ik kom liever thuis met een blauw luik dan niets gedaan te hebben
 • berrie den vossen

  3 maanden geleden
  vroeger werd seksuele intimidatie onder de noemer 'onbehoorlijk' weggezet omdat het gewoon met opvoeding te maken heeft waarin je geleerd werd dat 'n echte vent gewoon zijn verantwoordelijkheid neemt en 'n dame behandelt zoals dat hoort. misschien was die seksuele revolutie in de jaren 60/70 toch niet zo'n goed idee geweest. misschien is die makkelijk toegang tot porno op dat internet toch niet zo verstandig.
 • Pieter Upcove

  3 maanden geleden
  Dit is geen 112 waardig 'misdrijf' en ook geen spoedeisende hulp, dus daar komen ze niet voor.. Spreek mensen gewoon aan op hun gedrag.
 • Emory Beek

  3 maanden geleden
  Ongelofelijk dat mensen dit onderwerp aangrijpen om hun rascistische meningen te kunnen spuien. Ik ben in mijn leven meerdere keren nageroepen, lastig gevallen en erger. Door alle soorten mannen. Het valt me ook op dat de Gelderlander steeds vaker een podium biedt voor deze nare vooroordelen. Lekker het polarisatievuurtje opstoken, want dat is goed voor de verkoopcijfers. Maatschappelijke verantwoordelijkheid van de krant is ver te zoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen