Vuurwerkshow tijdens de Vierdaagse
Volledig scherm
Vuurwerkshow tijdens de Vierdaagse © Gerard Verschooten

Helft Nijmegenaren wil vuurwerkverbod en een centrale show met oud en nieuw

NIJMEGEN - Geen vuurwerk meer laten afsteken door particulieren zelf, maar georganiseerde vuurwerkshows houden. 51 procent van de Nijmegenaren geven daar de voorkeur aan als het gaat om rotjes en vuurpijlen tijdens de jaarwisseling. 

40 reacties

 • E

  2 jaar geleden
  Wat een gezeik ieder jaar weer! Lekker alle tradities kapot maken. Word het ook veel leuker van met elkaar! Nog even geen sinterklaas meer dan geen oud en nieuw meer volgende kerstmis Afschaffen? Volgens mij zijn de mensen die dit niet meer willen zelf al op leeftijd. En gunnen ze de jongere generatie niks meer!
 • Fred

  2 jaar geleden
  Zo'n centrale vuurwerkshow lijkt me een prima idee: De volgende dag kunnen media dan berichten over "in Nijmegen hebben ze een centrale show gewaagd, er kwam 10% (17600) danwel 50% (88000) mmensen op af. Het was een chaos en er raakten velen gewond en die konden per ambulance naar het iekenhuis. Waar ze die sterkte toeloop nooit hadden verwacht en de woordvoerder wist dan ook te melden dit met de gemeemte op te nemen want dit wilden ze nooit meer".
 • Frits

  2 jaar geleden
  Waar heeft u de samenstelling van het stadspanel gevonden?Of is dit een onderbuikgevoel?
 • Frits

  2 jaar geleden
  Waarom zou dit niet representatief zijn?
 • Frits

  2 jaar geleden
  De meeste gewonden vallen door legaal siervuurwerk.
 1. Heftrucks Hyster is een uniek visitekaartje van Nijmegen
  PREMIUM
  Column ’t Plein

  Heftrucks Hyster is een uniek visite­kaart­je van Nijmegen

  Ik ben al jaren gek van heftruckbedrijf Hyster-Yale op het industrieterrein Oostkanaalhavens. Ooit heb ik er mogen rondneuzen. De geweldige drive naar vernieuwing van heftrucks, het schoon en energiezuinig maken van die ‘tilreuzen’ verraste mij enorm. De innovatiekracht van Hyster, begin jaren 50 in Nijmegen beland dankzij de Marshallhulp, zorgt voor enthousiasme bij mij. Ik noemde het al eens het ‘gele pareltje’ van de stad. Rond de productiehallen struikel je over vele enorme gele heftrucks. Een imponerend beeld. Zelfs de speelgoed-heftruck die ik ooit meekreeg, maakte direct indruk op mijn kleinkinderen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.