Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Helft voormalig IC-patiënten heeft een jaar na opname nog klachten: ‘Ik word niet meer de oude’

NIJMEGEN - Opname op de intensive care geeft een grote kans op langdurige klachten. De helft van voormalig ic-patiënten heeft een jaar later nog steeds lichamelijke en/of mentale problemen. 

5 reacties

 • Willem Dijkman

  3 weken geleden
  Een vaccinatie is nog veel erger, het is een nieuwe experimentele vaccinatie die niet getest is en daar gaat de hele wereld proefkonijn voor spelen. Chloroquine werkt prima, weet niet of het nu alweer verboden is of niet maar ik ga er vanuit dat de ziekenhuizen dat voor mij hebben klaarliggen want ik weiger de prik. Ben geen proefkonijn voor bill gates.
 • Joop Toolen

  3 weken geleden
  Ben ook bang dat we er nooit meer vanaf komen, het is een heel slim virus dat zich snel muteert tot verschillende varianten ,,,,maar als die door muteren houdt het toch een keer op met bescherming door vacinatie en dan herkend het het virus niet meer ,,,en kunnen we weer van vooraf aan beginnen ,,,ik weet het is een ramp cenario maar wat ik zie ziet er niet goed uit ,,,,,temeer omdat arme landen ver ver achter lopen en daar het virus ook weer alle kans krijgt om verder te muteren ,,,,,,,
 • Fabiënne

  3 weken geleden
  ExCovid patiënt begin maart 2019: nu bijna een jaar later. Ik heb nog onveranderd volledig reuk, volledig smaak en 35% haarverlies. Érnstige spierzwakte, nauwelijks conditie, geheugen, concentratie en spraakproblemen. Ernstige pijn aan alles gerelateerd LBW. 100% thuis. Gevaar in de auto. Het voelt als: “ Ik word niet meer beter .” Blijf positief. Was multitaskend moeder gezin met kinderen en docent. Nu à la vaatdoek.
 • Nietus

  3 weken geleden
  Mijn stokoude hoogbejaarde ouders (80 plus) hebben al vele malen aangegeven dit absoluut niet te willen. Zij willen liefst nu meteen uit de lockdown, weer genieten van familie, een terrasje, een etentje en een knuffel. Want dat is het enige wat hun leven heel veel waarde geeft. En mocht een griep of een covid het einde betekenen.... nou, m’n wijze vader vindt dat de dood bij het leven hoort en nou eenmaal niet iedereen automatisch 100 wordt. Liever korter geleefd, maar intens genoten!
 • Frits

  3 weken geleden
  Dit gaat over de periode 2016-2019. Je ziet dus dat veelal kortdurende IC-opname ook al voor langdurige ernstige klachten kan zorgen. Als je je dan bedenkt dat Covid1-patiënten relatief langdurig op de IC-doorbrengen, dan houd je je hart vast over de na-effecten die zij gaan krijgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Internationale Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'
  Play

  Internatio­na­le Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'

 2. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen

Nijmegen e.o.