Advocatencollectief Van Schie huist in een oud statig pand net buiten het centrum van Nijmegen. De originele 19e eeuwse geel betegelde keuken vormt het hart van het kantoor, waar acht raadslieden en twee ondersteunende medewerkers lief en leed delen.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocatencollectief Van Schie huist in een oud statig pand net buiten het centrum van Nijmegen. De originele 19e eeuwse geel betegelde keuken vormt het hart van het kantoor, waar acht raadslieden en twee ondersteunende medewerkers lief en leed delen. © Paul Rapp

‘Help minister, wij sterven uit’: op stap met sociaal advocaat Sanne van Oers

NIJMEGEN - Sociaal advocaten hebben het moeilijk. Ze worden zwaar onderbetaald. Op pad met Sanne van Oers. ,,Het is een afbraak in stilte.”

15 reacties

 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  Niet ieder mens heeft 400 euro voor die verzekering. Gelukkig is er het juridisch loket, sociale advocatuur en hebben sommige notarissen een gratis spreekuur. Dan is er nog de ombudsman. Heel fijn daar veel burgers onrecht wordt aangedaan wat hele nare gevolgen kan hebben
 • Guus Leussink

  3 jaar geleden
  Als ouder niet meewerken met instanties en alles maar juridisch uitvechten, dat is niet de weg. Daar hoeft geen overheidsgeld aan te worden besteed.
 • Willem

  3 jaar geleden
  'Apert' is typisch zo'n woord dat advocaten wel op een correcte wijze weten te gebruiken.
 • meneerM

  3 jaar geleden
  Procedures zijn zeker niet eindeloos. Beroep en cassatie, dat is het. Veel dure advocaten” doen geen toevoegingen. Verdachten betalen deze dus zelf.
 • Erik

  3 jaar geleden
  Dus eigenlijk gun je niet iedere Nederlander juridische bijstand. Om over de buitenlanders nog maar te zwijgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.