Henk blokkeert Waalbrug om conflict met gemeente: actievoerder aangehouden en alweer vrijgelaten

update / videoNIJMEGEN - Henk Romein (60) is boos en heeft daarom donderdagochtend actie gevoerd op de Waalbrug in Nijmegen. Daar probeerde hij het verkeer te blokkeren dat staduitwaarts de brug over ging. De politie beëindigde de actie van Romein al na enkele minuten. 

58 reacties

 • Lowie

  2 jaar geleden
  Het ligt altijd aan anderen, nooit aan hem zelf. In de bijstand geldt de kostendelersnorm. “De kostendelersnorm betekent dat als u een woning deelt met meer volwassenen, uw bijstandsuitkering daarop wordt aangepast. Hoe meer volwassen personen in uw huis wonen, hoe lager uw uitkering. De reden hiervoor is dat als er meer personen in uw woning wonen, u de woonkosten kunt delen. Vandaar de kostendelersnorm.” . Het gaat dus niet om al dan niet samenwonen, maar om hoeveel volwassenen er in een huis wonen. Logisch dat je dan minder bijstand krijgt.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Deze meneer ging bij zijn hospita waar hij in huis woonde, weer weg omdat zij door de structuur van de Bijstand,  ook in geldproblemen kwam. Daar nemen ze altijd aan dat mensen dan één huishouding voeren, en kosten gaan delen, wat niet waar hoeft te zijn ! Dat geeft problemen. Hij kocht een oude bus, dat paste ook weer niet in het plaatje van wie bijstand "geniet"!  Is nu officieel dakloos..( In het  artikel van woensdag j.l. van deze krant  stond alles in te lezen! )
 • Titus

  2 jaar geleden
  Dit klinkt al verstandiger. In grote lijnen klopt het wat je zegt. 
 • Anne

  2 jaar geleden
  Stembureauwaarnemer. Toe maar. Lekker belangrijk. Lars024 noemt extreem-rechts die intimiderend aanwezig zijn bij een stembureau stembureauwaarnemer. Je moet maar durven.
 • Ook

  2 jaar geleden
  De functie van stembureau-waarnemer heb ik nog nooit gehoord, dus ik neem aan dat u zichzelf heeft benoemd of laten benoemen door een andere club dan de gemeente Nijmegen.Overigens ben ik het wel met Lars eens, in een democratie gaat het over meerderheden en zover als u - wellicht wenst - zijn we hier nog niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.