Henk Romein ligt in de clinch met de gemeente en bivakkeert in een geïmproviseerde camper, een oude Unimog verkoopwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Romein ligt in de clinch met de gemeente en bivakkeert in een geïmproviseerde camper, een oude Unimog verkoopwagen. © Paul Rapp

Henk Romein wil verkeer platleggen, ‘omdat Nijmegen mij dakloos heeft gemaakt’

NIJMEGEN - Hij is het vast van plan: de Waalbrug blokkeren met zijn geïmproviseerde camper. Of anders legt hij een andere belangrijke verkeersader, De Oversteek, plat. Want Henk Romein (60) is boos. Hij heeft het gehad met de gemeente Nijmegen. En wil een daad stellen. Een daad van verzet.

22 reacties

 • Hagen

  2 jaar geleden
  Nog 8 jaar en dan AOW met het opgebouwde pensioen uit de werkzame periode.
 • k te ha

  2 jaar geleden
  Bij het Blaise Pascalplein zijn alleen huurwoningen, daar mag een officiele huurder geen onderhuurder in huis nemen en daar geld aan verdienen. Dus is daar gaan 'samenwonen' al per definitie een vorm van een gezamelijke huishouding voeren. En dat mag best! Ze mogen best samenwonen, maar daar worden uitkeringen op aangepast, dat is al jaren zo. Alleenstaanden ontvangen als individu meer dan een koppel per individu, om zo tegemoet te komen aan de vaste lasten die een individu alleen moet betalen. Dat is geen beloning die men verdient, maar een tegemoetkoming.
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Misschien terug naar zijn oude gemeente Overbetuwe. Of is dat een brug te ver?
 • amerongen

  2 jaar geleden
  Hallo Wat is die Henk zielig aan het doen de mensen moest eens weten hoe hij is.Hij heeft op de Blaise Pascalplein samengewoond met zijn vriendin en niet zijn  hospita.Hij is het huis uit gezet niet door de gemeente maar door de woningvereniging hij weet maar al tegoed waarom.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Misschien wordt hij wel gehoord maar heeft hij gewoon geen gelijk. 
 1. Nijmeegse supermarkten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  Nijmeegse supermark­ten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  NIJMEGEN - Supermarkten mogen tot en met dinsdag 9 februari vrachtwagens de hele dag en nacht laten laden en lossen. Normaal moet dat tussen 07.00 en 23.00 uur gebeuren, maar vanwege de coronacrisis knijpt de gemeente Nijmegen een oogje toe en is het bevoorraden 24 uur per etmaal toegestaan. Ook mogen de essentiële winkels nu op zondag net zolang geopend zijn als doordeweeks: van 06.00 uur tot aan het begin van de avondklok.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.