Herfstdrift op zaterdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Herfstdrift op zaterdagavond. © Bert Beelen

Herfstdrift veroorzaakt meer herrie ver weg dan op het festivalterrein: ‘Bezoekers willen muziek ook voelen’

updateNIJMEGEN - Tientallen klachten over geluidsoverlast kwamen het afgelopen weekeinde binnen over het tweedaagse dancefestival Herfstdrift. De 26.000 bezoekers hadden er, met dank aan oordopjes, minder last van en vierden een vrolijk feest.

19 reacties

 • Byron Hendriks

  2 maanden geleden
  We kregen netjes een briefje in de bus van Drift. Nooit overlast in de buurt door Drift bezoekers. Drift is altijd aanspreekbaar en alles is altijd netjes georganiseerd. Dat beetje geluidoverlast die paar keer per jaar door Drift is stukken beter te doen dan de overlast die we hebben van de Zomerfeesten, Zevenheuvelenloop, Marilenloop en al die andere evenementen die bijna wekelijks de stad onbereikbaar maken en waar door bezoekers bergen afval worden achtergelaten.
 • Harrie Nak

  2 maanden geleden
  Ik woon in t waterkwartier dus ja ik heb het ook gehoord. Heb er geen acht op geslagen en ben verder gegaan met mn eigen zaken. Wat een gezeur toch weer. Mensen doen hier net alsof hun hele leven tot stilstand komt omdat het geluid van een feestje te horen is.. Mensen niet alles wat je kunt horen is overlast he. En gun een ander ook eens wat.
 • K.J. Gräfe

  2 maanden geleden
  Mijn tweet wordt gequote in dit artikel. Even voor de duidelijkheid: vanwege oostenwind hoorde ik het beter dan vorige edities, dus dat viel op, maar ik had er geen enkel probleem mee. Ik geniet zelf ook van festivals, dus ik gun het anderen ook. Het was dus niet bedoeld als klagen, maar meer een constatering :)
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  De familie zeur en zanik was ook weer aanwezig zie ik. altijd dezelfde die klagen en zeuren. Zegt op zich al genoeg.
 • Vivian Hansen

  2 maanden geleden
  De gemeente moet zelf actief controleren of aan de gestelde geluidsnormen wordt voldaan. Zonodig kan er dan direct ingegrepen worden. Ja, dat kost geld aan overuren in het weekend. Dat geld laat je als leges bij een vergunningaanvraag voor het evenement betalen door de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen