Volledig scherm
PREMIUM
Neerbosch-Oost. © Paul Rapp

Herkenning, maar ook verontwaardiging over 'getto' Neerbosch-Oost

NIJMEGEN - Ook op sociale media maakt de problematiek rondom het passend toewijzen en de gettovorming in delen van woonwijken als Neerbosch-Oost de tongen los. De honderden reacties lopen uiteen van 'lekker overdreven weer' tot 'het lijkt hier wel de Gazastrook'. 

Dat het beleid van passend toewijzen - de laagste inkomens in de goedkoopste huurwoningen - in de praktijk niet altijd even goed werkt, daar lijkt iedereen het wel over eens. Het leidt tot het op kluitje zetten van kwetsbare mensen (ex-daklozen, verslaafden, ex-tbs'ers, mensen met een psychiatrische achtergrond) in dezelfde flats en portiekwoningen. Gevolg: (drugs)overlast en verloedering. Alexander van de Ven laat op Facebook weten dat 'hier jaren geleden al voor werd gewaarschuwd': "Maar de gemeente Nijmegen was te druk bezig met de ontwikkeling van de Waalsprong. Dat vonden zij veel belangrijker dan echte problemen oplossen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.