Neerbosch-Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
Neerbosch-Oost. © Paul Rapp

Herkenning, maar ook verontwaardiging over 'getto' Neerbosch-Oost

NIJMEGEN - Ook op sociale media maakt de problematiek rondom het passend toewijzen en de gettovorming in delen van woonwijken als Neerbosch-Oost de tongen los. De honderden reacties lopen uiteen van 'lekker overdreven weer' tot 'het lijkt hier wel de Gazastrook'. 

8 reacties

 • Catherina Linders

  3 jaar geleden
  Ja waar niet!
 • FFF

  3 jaar geleden
  De mensen die er om heen wonen ondervinden overlast van deze figuren. Het is bekend bij de woningbouw maar deze moeten na de pijpen van de gemeente dansen. 
 • ARRA

  3 jaar geleden
  Als ik me niet vergis, moet de gemeente Nijmegen in het toewijzen van woningen rekening houden met het passend toewijzingsbeleid van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Na een aantal jaren wordt het passend toewijzen geëvalueerd. Veel leed is er dan al geschied. Door ervaringen in het verleden had men beter moeten weten. 
 • ARRA

  3 jaar geleden
  Uit vorige ervaringen wist men al dat men sociaal zwakkeren en/of minder kapitaalkrachtigen in de samenleving beter verspreid kan laten wonen in/over wijken. Enerzijds zal het VROM nu woningen worden verhuurd naar inkomen minder uitgeven aan huursubsidie anderzijds moet veel meer door andere ministeries geld uitgegeven worden aan o.a. hulpverleners, die de problemen rond problematische woonsituaties in wijken mogen oplossen. Het verleden herhaalt zich. 
 • Robert Steen

  3 jaar geleden
  Hèèl Nijmegen is aan het verloederen! Daarom kom ik daar nooit mee

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.