Studentenprotest tegen huisjesmelkers in Den Haag in 2020 (links) en marechaussee die een vreedzame zitdemonstratie voor een barricade met veel geweld uiteen slaat tijdens de Piersonrellen in Nijmegen. Foto ANP/Regionaal Archief Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Studentenprotest tegen huisjesmelkers in Den Haag in 2020 (links) en marechaussee die een vreedzame zitdemonstratie voor een barricade met veel geweld uiteen slaat tijdens de Piersonrellen in Nijmegen. Foto ANP/Regionaal Archief Nijmegen © Foto ANP/Regionaal Archief Nijmegen

Herleven oude tijden? Landelijk woonprotest op komst 40 jaar na grootste krakersrel ooit: ‘Hoogste tijd voor actie’

PIERSONPODCASTNIJMEGEN - Demonstranten gaan veertig jaar na de grootste krakersrellen ooit weer de straat op in de strijd tegen woningnood. Op 12 september is er een landelijk woonprotest op de Dam in Amsterdam, een maand later volgt een ‘woonopstand’ in Rotterdam. 

11 reacties

 • Maso Sanne

  3 weken geleden
  Een van de mannen van Radio Rateplan had zelf enkele woningen die hij verhuurde. Lekker hypocriet en let wel welk wapentuig die krakers hadden. Waren geen lievertjes. Zolang de bevolking groeit zal er woningtekort zijn, maar dat durft niemand op de agenda te zetten.
 • Theo Cools

  3 weken geleden
  Ben nu wel klaar met de Piersonrellen. Krakers worden achteraf als geweldige types beschreven terwijl het toch niet zo,n frisse jongens waren. Zelfde met Seveke die een ras manipulator was die beter in de DDR tot zijn recht was gekomen. Het juiste hokje rood kleuren als dat maar niet uiterst links of uiterst rechts is.
 • Johan Jansen

  3 weken geleden
  toch op de verkeerde partij je stem uitgebracht met als resultaat kijk en hoor om je heen.
 • Marco Wegma

  3 weken geleden
  Maar ondertussen VVD of GL stemmen. Kun je wel demonstreren maar misschien had je beter moeten stemmen.
 • Marie-Louise Walter

  3 weken geleden
  Ik herinner mij de kroning van Prinses Beatrix tot koningin. Op de Dam hing toen een spandoek aan het Paleis: “met uw royale ……op 100 kamers breed”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.