Heseveld
Volledig scherm
PREMIUM
Heseveld © Paul Rapp

Heseveld: een levendiger wijk met rolmodellen

Hoe is het nu in...? Deel 3NIJMEGEN -  Sommige wijken in Nijmegen hebben een stempel. Ooit gekregen. Maar waarom? En past dat imago nog wel bij de wijk? Verslaggever Vince Decates gaat op stap met bewoners. Aflevering 3: Heseveld.

Volledig scherm
© M Kuster

De hangjongeren zeggen Richard Kregting keurig gedag. Tegenwoordig wel. Ooit was Heseveld onrustig en liepen er ettertjes rond. Dat is voorbij. En de wijk is flink opgeknapt. Neem bijvoorbeeld het Daniëlsplein.

,,Heseveld is prettig wonen, hoor.'' Richard Kregting zegt het, staande voor zijn gelijknamige sportwinkel aan de Paul Krugerstraat in de wijk waar hij is geboren en getogen. ,,Er gebeurt veel: er zijn altijd wel mensen op pad of jongeren die ergens rondhangen. Als ik over straat loop, zie ik mensen elkaar groeten. Ook de hangjongeren zeggen je gewoon netjes gedag en ze gaan voor je aan de kant.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.