Volledig scherm
Giulio Severijnen van Café Biessels uit Nijmegen tapt het beste biertje. © Stichting Tapwedstrijden.nl

Het best getapte biertje van Nijmegen en omstreken vind je bij Café Biessels

NIJMEGEN - Wie in Nijmegen en omgeving op zoek is naar het biertje dat het best getapt is, moet bij Café Biessels zijn. Barman Giulio Severijnen blijkt het vakmanschap het best onder de knie te hebben, bleek bij de regionale tapwedstrijd maandagavond in het Goffertstadion.

Trillende handen, een schuimlaag die doodslaat: er kan van alles misgaan bij een vakwedstrijd, zelfs als je ervaren barman bent. 

Een jury bekeek nauwkeurig of de 72 deelnemers hun fluitjes en vaasjes op de juiste wijze tapten, goed afschuimden - niet met het glas tegen de tap tikken! - en speciaalbier netjes uitschonken. Is de kraag mooi en massief? Is het glas schoon? 

Ticket

Voor alle onderdelen bij elkaar waren punten te verdienen en de barman van Café Biessels in Nijmegen wist met één punt verschil de eer naar zich toe te trekken. 

Severijnen heeft met zijn eerste wedstrijd een ticket voor de landelijke finale. Niet alleen: nog vier toppers van de regionale wedstrijd mogen zich januari komend jaar presenteren in Amsterdam tijdens de vakbeurs Horecava. Daar komen nog de winnaars van de andere regionale en lokale wedstrijden bij. 

De Horecava is van 7 tot en met 10 januari in de RAI. De komende tijd zijn er nog voorrondes in onder meer Rotterdam en Beverwijk. Organisator Stichting Tapwedstrijden.nl wil met de wedstrijden het vakmanschap van horecapersoneel stimuleren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.