Het echte leed van het bombardement van Nijmegen is nu te zien

videoNIJMEGEN - Kindergezichtjes, volwassen portretten en namen. Ze zijn te zien op vijf grote borden op Plein 1944. Het zijn de slachtoffers van het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944. De onthulling van de fototentoonstelling in het centrum van Nijmegen is de start van de herdenking van het bombardement dat nu 75 jaar geleden is. 

10 reacties

 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  dat dacht ik ook
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  over de ruggen van gestorvenen vind ik ongepast. ieder mens heeft zijn verhaal en geschiedenis met overledenen en gaat daar op zijn manier mee om. om die geschiedenis helderder te krijgen zal men zich moeten uiten. je weet niet precies of dat het per ongeluk of expres is gedaan en daar kunnen deskundigen het oneens over zijn. helikopterview
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  toch maakt het verschil, als het een vergis bombardement was dan was het niet de bedoeling om onschuldige burgers te vermoorden. Dood is dood echter de intentie om hen te doden was er niet. was het bewust de bedoeling om onschuldige te doden dan voelt dat voor mij anders
 • Plienie

  3 jaar geleden
  Ik denk dat hier wel degelijk over is nagedacht. Ik vind het ook erg moeilijk om te lezen, maar als de borden lager zitten zijn ze niet hufterproof. Nu blijven ze hopelijk vrij van spuitbussen en kraswerk. Misschien zijn ze op een later tijdstip elders beter te bekijken.
 • Lars024

  3 jaar geleden
  De linkse 'logica' van B&W Nijmegen ontgaat mij ook in dezen. Waar is nu die betrokkenheid bij minder- of slechtziende dan wel gehandicapte Nijmeegse burgers? Het idee is goed, de uitvoering weer eens onvoldoende doordacht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.