Volledig scherm
PREMIUM
Marco Nillesen (rechts) en verkeersdeskundige Arnoud Ammerlaan bekijken de verkeerssituatie op de kruising Energieweg-Wolfskuilseweg in Nijmegen. © Mika Nillesen

Het gaat te vaak mis op de Energieweg -Wolfskuilseweg

NIJMEGEN - Wat is er mis met het kruispunt Energieweg-Wolfskuilseweg in Nijmegen? Dat wil buurtbewoner Marco Nillesen weten, omdat er opvallend vaak aanrijdingen gebeuren. Hij heeft een verkeersdeskundige in de arm genomen om de situatie te bekijken. Ook zoekt hij contact met mensen die op deze kruising bij een ongeval betrokken zijn geweest.

Volledig scherm
Marco Nillesen (rechts) en verkeersdeskundige Arnoud Ammerlaan bekijken de verkeerssituatie op de kruising Energieweg-Wolfskuilseweg in Nijmegen. © Mika Nillesen

In de meeste gevallen gaat het om scooters die worden aangereden door automobilisten die vanaf de Energieweg afslaan. Uit een inventarisatie van Nillesen blijkt dat het in een jaar tijd al minstens zeven keer fout is gegaan, telkens met een gewonde tot gevolg. De bijna-aanrijdingen of de gevallen met louter schade aan voertuigen zijn hierbij niet meegeteld.

Vorig jaar oktober klom hij al in de pen en stuurde een brief naar het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders. Omdat dat nog niets heeft opgeleverd, onderneemt hij verdere acties om iets aan de gevaarlijke verkeerssituatie te laten veranderen.

,,Directe aanleiding was dat ik vorig jaar zag hoe een bakfiets met een kind erin vol in de flank van een Volvo was gereden. Wat als dit andersom was geweest: de Volvo in de flank van de bakfiets?”, vraagt Nillesen (51) zich af. ,,Het was de derde keer in een week dat ik er iets zag gebeuren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.