Finish van een vorige editie van de Stevensloop.
Volledig scherm
PREMIUM
Finish van een vorige editie van de Stevensloop. © Paul Rapp

Het regent afgelastingen vanwege coronavirus, maar Stevensloop Nijmegen gaat gewoon door

NIJMEGEN - De Stevensloop in Nijmegen, waar 8.500 deelnemers worden verwacht, gaat volgend weekeinde (21 en 22 maart) vooralsnog gewoon door. Maar verder regent het afgelastingen vanwege de dreiging van het coronavirus. Vrijwel alle middelbare scholen in Nijmegen hebben hun reisjes, uitwisselingen en excursies geschrapt, soms met een financiële strop tot gevolg.

De stichting Zevenheuvelenloop, organisator van de Stevensloop, benadrukt de richtlijnen van de autoriteiten te volgen. ,,En op dit moment is er geen besluit dat het evenement niet door mag gaan. Maar dat kan altijd veranderen”, zegt Joan Merx. ,,We volgen op dit moment de richtlijnen en adviezen van de Veiligheidsregio, GGD en RIVM. En die geven op dit moment niet aan dat wij het evenement moeten afgelasten. Natuurlijk is dit een momentopname, niemand weet hoe het er over een aantal dagen uitziet.”

De inschrijving voor de Stevensloop sluit deze woensdagavond om 00.00 uur.

Gaat het door?

Er komen veel vragen van hardlopers die maar één ding willen weten: gaat het door? Maar de vrees voor het coronavirus lijkt ver weg: hardlopers hebben zich nog tot op het laatste moment ingeschreven, gisteravond sloot de inschrijving.

De Stevensloop is op zondag 22 maart met start en finish in hartje stad. De zaterdagavond daarvoor is een stadscross. In totaal doen zo’n ruim 8.500 hardlopers mee aan het tweedaagse evenement. De meeste deelnemers, zo’n 6.000, staan zondag aan de start voor een hardlooprondje door Nijmegen van 5, 10 of de halve marathon (21,1 kilometer). De halve marathon is tevens een NK-wedstrijd met toppers als Michel Butter en Ruth van der Meijden. Ook van de topatleten zijn geen afzeggingen gekomen, aldus Merx.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.