Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland. © Videostill

Het regent klachten over houtstook in Nijmegen: ‘Er moet iets gebeuren’

NIJMEGEN - Het regent de afgelopen maanden in Nijmegen klachten over het stoken van hout in huizen en tuinen. Kwamen er de afgelopen jaren niet meer dan een handvol klachten binnen bij de gemeente, de afgelopen vier maanden zijn maar liefst 189 meldingen over overlast geregistreerd.

17 reacties

 • S. Hoppenbrouwers

  1 maand geleden
  Onderstaande reacties zijn precies de reden dat er betere (centraal geregelde) eisen aan houtstook moeten komen.
 • P3T3R -

  1 maand geleden
  En opnieuw is het zeiken om het zeiken. We ergeren "ons" aan wielrenners, vrachtwagenchauffeurs, motorrijders en nu weer aan houtstokers. Hebben we het al gehad over echtelijk geruzie in de tuin, bladblazers, boren, frezen, bestraten en al het andere dat in en om het huis gedaan wordt? Gelukkig komen er nog 1 miljoen huizen bij en is het azijn nog lang niet op. Wat zijn we toch een stel azijnzeikers bij elkaar!
 • Nimssa

  1 maand geleden
  Ik heb geen geld voor een warmtepomp, en geen plek voor zonnepanelen. Dus dan maat hout verbranden. Wat moet ik anders?
 • Charles Wit

  1 maand geleden
  Ach ja, de belastingontduikers beginnen meteen te janken, want ach, hun milieuvervuiling zou ze eens geld kosten. Ik pleit, omdat we hier in Nederland niks willen verbieden, voor een vervuilingsbelasting, beetje gebaseerd op wat een automobilist zou betalen aan accijns voor dezelfde vervuiling. Mogen we dus even €24.000,- per jaar aftikken?
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Nu we toch zo lekker aan het zeurpieten zijn wil ik over de hondepoep klagen. Er zijn ineens erg veel honden in Nijmegen maar geen poepplekjes dus ligt het overal op de stoep.
 1. Tweede-Kamerleden roepen staatssecretaris op met hand over hart te strijken voor Jacob en Tina
  PREMIUM
  update
  11

  Twee­de-Kamerleden roepen staatsse­cre­ta­ris op met hand over hart te strijken voor Jacob en Tina

  NIJMEGEN - Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) moet om humanitaire redenen de Syrisch-Nijmeegse vluchtelingen Jacob (13) en Tina alsnog verblijfsrecht verlenen in Nederland en niet uitwijzen naar Armenië. Belangrijkste argument: Ze komen niet uit Armenië, maar uit Syrië. Daarnaast woont Jacob al meer dan 5 jaar in Nederland, terugsturen is dan niet meer verantwoord.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.