Voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. © ANP

Het vertrek uit Afghanistan is volgens generaal Peter van Uhm te vroeg: ‘Maar overlijden van mijn zoon was niet voor niks’

Peter van Uhm, de generaal in ruste die zijn zoon verloor in de oorlog in Afghanistan, is opvallend kritisch over het besluit om alle Westerse militairen uit het land te halen. De kans is volgens hem zeer reëel dat de taliban er opnieuw weer aan de macht komt. ,,Ik denk dat onze hele aanwezigheid in Afghanistan niet voor niks is geweest. Maar de terugtrekking nu is ongelukkig.

4 reacties

 • Anneke Dijk

  4 weken geleden
  Ben me rotgeschrokken, zomaar een bericht over een echte generaal in dit krantje en dan mogen we nog reageren ook nog. ALLE oorlogen van laatste eeuwen waren door een klein groepje bankiers geplanned zodat zij er beter van zouden worden. Dit clubje heet de cabal en heeft nu zelfs de Amerikaanse verkiezingen gestolen (voor zolang, niet voor eeuwig). Daar gaan we nog heel veel over horen komende tijd.
 • Alex Arp

  4 weken geleden
  We hadden er nooit moeten intrappen, maar de politiek vond er wat van
 • Nick Vernooij

  4 weken geleden
  Een oorlog met meer verliezers dan winnaars, de situatie zal daar nooit veranderen. Al blijft de NAVO nog 100 jaar
 • Pedro Kantor

  4 weken geleden
  Het is allemaal voor niks geweest. Alle Nederlandse soldaten die gestorven, verminkt of getraumatiseerd zijn zijn dat voor niets geweest. De enige die er beter van zijn geworden is Al Qaida, de wapenindustrie en de politici die in ruil voor Nederlandse steun banen kregen bij internationale organisaties als de NAVO en VN. Ik wordt nog misselijk als ik Balkenende en Jaap De Hoop Scheffer bij Bush op bezoek zag, kruipen en lachen voor hun meester zodat Japie secretaris-generaal van de NAVO werd.
 1. Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluchtig: politie schakelt landelijke tv in

  Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluch­tig: politie schakelt landelijke tv in

  NIJMEGEN - Er hadden doden kunnen vallen bij de nachtelijke brandstichting in een woning aan de Uiverplaats in Nijmegen op 17 januari. De bewoners, moeder en twee kinderen, schrokken net op tijd wakker en konden zichzelf redden maar het huis raakte zwaar beschadigd. Ondanks stevige pogingen van de politie om de dader te achterhalen - er zijn ook videobeelden van de brandstichting - is er nog geen verdachte opgepakt. Daarom schakelt de politie Opsporing Verzocht in.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Nijmegen e.o.