Voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. © ANP

Het vertrek uit Afghanistan is volgens generaal Peter van Uhm te vroeg: ‘Maar overlijden van mijn zoon was niet voor niks’

Peter van Uhm, de generaal in ruste die zijn zoon verloor in de oorlog in Afghanistan, is opvallend kritisch over het besluit om alle Westerse militairen uit het land te halen. De kans is volgens hem zeer reëel dat de taliban er opnieuw weer aan de macht komt. ,,Ik denk dat onze hele aanwezigheid in Afghanistan niet voor niks is geweest. Maar de terugtrekking nu is ongelukkig.

3 reacties

 • Alex Arp

  6 maanden geleden
  We hadden er nooit moeten intrappen, maar de politiek vond er wat van
 • Nick Vernooij

  6 maanden geleden
  Een oorlog met meer verliezers dan winnaars, de situatie zal daar nooit veranderen. Al blijft de NAVO nog 100 jaar
 • Pedro Kantor

  6 maanden geleden
  Het is allemaal voor niks geweest. Alle Nederlandse soldaten die gestorven, verminkt of getraumatiseerd zijn zijn dat voor niets geweest. De enige die er beter van zijn geworden is Al Qaida, de wapenindustrie en de politici die in ruil voor Nederlandse steun banen kregen bij internationale organisaties als de NAVO en VN. Ik wordt nog misselijk als ik Balkenende en Jaap De Hoop Scheffer bij Bush op bezoek zag, kruipen en lachen voor hun meester zodat Japie secretaris-generaal van de NAVO werd.
 1. Alverna bezorgt Woezik ‘derbytrauma’, Leones laat winst liggen, eerste punt voor Quick 1888
  voetbal nijmegen

  Alverna bezorgt Woezik ‘derbytrau­ma’, Leones laat winst liggen, eerste punt voor Quick 1888

  NIJMEGEN - In de eerste klasse is Woezik er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd om de derby tegen Alverna te winnen, blijft Leones in de onderste regionen en NEC en BVC’12 hekkensluiter. In de tweede klasse gaat het met Quick 1888 ‘iedere week beter’ en heeft Eendracht’30 dit seizoen voor het eerst punten laten liggen. Trekvogels is na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen in de derde klasse. Op hetzelfde niveau ging het Gennepse Vitesse’08 onderuit tegen Groesbeekse Boys. In de vierde klasse blijft SCE in de voetsporen van koploper Krayenhoff en besliste DSZ pas in de slotfase de wedstrijd tegen Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.