Slakken in de tuin. Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
Slakken in de tuin. Shutterstock © Shutterstock

Het wemelt van de slakken en dit kun je er tegen doen: ‘Korrels doden slakken, maar ook egels en zanglijsters’

Het regent slakken. Althans, het natte zomerweer zorgt ervoor dat het in de tuinen en op straat wemelt van deze slijmerige kruipers. Dat het slakkenweer is, moeten we maar even accepteren, zegt bioloog Gerrit Jansen uit Nijmegen. Korrels zijn voor de professionele tuinder een noodzakelijk kwaad, maar de doorsneetuinliefhebber kan beter de planten die deze dieren aantrekken gewoon opruimen.

10 reacties

 • Rock Witten

  10 maanden geleden
  Ik heb ze ook al vele jaren op het dakterras. Ik strooi koffieprut tussen de planten in de plantenbakken, daar houden slakken niet van en vluchten dan regelmatig naar de zijkanten van de bakken, ik haal ze met een schepje voorzichtig er van af en zet ze uit beneden in het plantsoen. En natuurlijk die witte eitjes in de grond zo veel mogelijk verwijderen.
 • boy - bono

  10 maanden geleden
  Ik pak ze op en zet ze ergens anders neer.
 • bart verplak

  10 maanden geleden
  's-Avonds de hond uitlaten met een zaklamp. Zo spaar je slakken en kikkers op het pad na een regenbui.
 • E.S. Cornelese

  10 maanden geleden
  snoeiafval en halfdood blad/gras genoeg in de tuin hier toch eten ze liever het moestuin deel leeg en de sierplanten. Vooral naaktslakken, dus bestrijden is de enige keus
 • Junior Link

  10 maanden geleden
  Ik heb ook geen last van de slakken. Alleen wat ik wel sneu vind is als ik s'avonds de hond uitlaat, dan stap ik wel 5 keer op een slak die ik door het donker niet zie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.