Volledig scherm
PREMIUM
Drukte tijdens de ochtendspits in Lijn 10 voor studenten van HAN en Radboud Universiteit. © Paul Rapp

Het wordt nooit meer rustig op de campus

NIJMEGEN - Hoe bereik je met z'n 50.000-en tegelijk de campus zonder al te grote vertragingen?  

 Verschillende collegetijden, snelfietsroutes, speciale forenzen-apps en regelingen om goedkoper fietsen aan te schaffen. Er zijn in de afgelopen jaren al vele maatregelen getroffen om de campus in Heijendaal bereikbaar te houden. ,,Maar het probleem is niet opgelost, we zijn er nog niet’’, zegt Carlo Buise van het Radboudumc. 

,,Het is een doorgaand proces.’’

Hij is één van de trekkers van het project Duurzaam Bereikbaar Heijendaal, waarin alle gebruikers en betrokken instanties en bedrijven zijn verzameld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.