De regenboogvlag, symbool van de LHBTI-gemeenschap.
Volledig scherm
De regenboogvlag, symbool van de LHBTI-gemeenschap. © Shutterstock

Hetero's zijn ook van harte welkom op Coming Out Day

NIJMEGEN - Theaterscènes, toespraken en discussies. Dat zijn een paar onderdelen van het programma van de Coming Out Day in Nijmegen op 11 oktober. Hetero's zijn ook van harte uitgenodigd.

De gemeente wil benadrukken dat Nijmegen een stad is voor iedereen. Daarom opent wethouder Renske Helmer-Englebert Coming Out Day om 08.30 uur met het hijsen van de regenboogvlag op de Stevenstoren.

In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vindt twee keer De Regenboogdialoog plaats: van 12.30 tot 14.00 en van 15.00 tot 16.30 uur. Deelnemers kunnen praten over hoe tevreden of ontevreden ze zijn met de stand van de emancipatie van LHBT'ers in en buiten Nederland.

Op het einde van de dag is er voor de derde keer Qleurig. Dat is een avond met theaterscènes, korte toespraken en een paneldiscussie waaraan dit keer Eefke Mulder, voormalig hockeyinternational en nu sportambassadeur van Nijmegen, meedoet. Het thema is diversiteit in de sport.

Welkom

Arianne de Bruin van Spot for all is een van de organisatoren van Qleurig. Het doel van haar organisatie is ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij sportactiviteiten. Voor veel lesbiennes en homo's is dat niet altijd het geval, weet ze. ,,Ik ben zelf bij Orion gaan voetballen, omdat ik wist dat ik daar op mijn plek zou zijn. Een club kan wel een bord met gedragsregels ophangen waarop duidelijk wordt gemaakt dat iedereen er mag zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het dan ook zo voelt. Bij Orion weet ik dat niemand het raar vindt, als ik daar rondloop met mijn vriendin."

Bij de voorgaande edities van Qleurig was vooral de LHBT-gemeenschap goed vertegenwoordigd. De Bruin: ,,We hopen dit keer op een echt gemengd publiek."

Qleurig, vrijdag 11 oktober van 19.30 tot 22.00 in de Thiemeloods, Leemptstraat 34 in Nijmegen. Toegang gratis. Voor meer info zie: facebook.com/CODNijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.