Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Hilckmann verliest kort geding: advocaat gemeente mag blijven

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen hoeft niet op zoek naar een nieuwe advocaat in de 'slachthuiskwestie'. De rechtbank in Utrecht oordeelde woensdag dat advocaat Frank Delissen van het Nijmeegse advocatenkantoor Dirkzwager namens de gemeente mag optreden in de zaak tegen slachthuis Hilckmann.

Hilckmann beschuldigde de advocaat van de gemeente van dubbelspel. Maar volgens de rechter heeft Hilckmann niet aannemelijk gemaakt dat de advocaat zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden.

Strijd
Het slachthuis en de gemeente Nijmegen zijn verwikkeld in een strijd om een uitkoopsom van 21 miljoen euro. De advocaat van de gemeente liet beslag leggen op rekeningen van de familie Hilckmann.

'Belangenverstrengeling'
De familie werd boos omdat advocatenkantoor Dirkzwager eerder ook voor hun heeft opgetreden in een andere kwestie. 'Belangenverstrengeling', aldus Hilckmann.

In kort geding eiste Hilckmann dat kantoor Dirkzwager zich terugtrekt als advocaat van de gemeente Nijmegen. Volgens het slachthuis heeft de advocaat vertrouwelijke informatie die zij in de loop der jaren over haar onderneming heeft opgedaan, tegen haar gebruikt en kan zij deze nog verder gebruiken in een procedure die nu loopt.

'Niet aannemelijk'
Hilckmann heeft, oordeelt de rechter, niet aannemelijk gemaakt dat de advocaat van Dirkzwager specifieke vertrouwelijke informatie heeft die het slachthuis zou kunnen schaden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.