Volledig scherm
Polar prize winner US hip hop recording artist and DJ Grandmaster Flash speaks during the price ceremony at the Grand Hotel in Stockholm on June 11, 2019. (Photo by Christine Olsson / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT © AFP

Hiphoplegende Grandmaster Flash in Doornroosje

NIJMEGEN - De levende legende Grandmaster Flash treedt op in het Nijmeegse Doornroosje tijdens de Vierdaagsefeesten. Grandmaster Flash is een van de grondleggers van de hiphop en bijbehorende dj-cultuur. Hij is de man die ooit begon met het scratchen. 

Hij geeft een show op 15 juli tijdens Chocolade, de hiphop-events bij het Nijmeegs poppodium. 

Grandmaster Flash komt uit de wijk The Bronx in New York waar hij eind jaren zeventig met zijn vrienden experimenteerde met snelle beats. In 1982 scoorde hij samen met The Furious Five de Grammy winnende megahit: The Message. Netflix maakte de serie The Get Down over deze invloedrijke muziekscene en ook Grandmaster Flash komt erin voor. 

Nobelprijs van de muziek

De dj uit New York kreeg op 11 juni de prestigieuze Polar Music Prize. Het is voor eerst dat deze onderscheiding, die ook wel de ‘Nobelprijs van de muziek’ wordt genoemd, naar een hiphopartiest ging.  De organisatie achter de prijs roemde hem als ‘de draaitafelwetenschapper'.  Eerdere winnaars waren onder meer Paul McCartney, Bob Dylan en Pink Floyd. Grandmaster Flash brengt in Nijmegen zijn show People Places Things waarmee hij op toer is en hij neemt zijn eigen beeldshow mee. 

Diezelfde avond draait ook een Nederlandse pionier: dj TLM. Al 25 jaar bezig en onder meer bekend als dj van Brainpower.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.