Hoe dakloze Tawan al 1,5 jaar overleeft op straat: 'Ik wil niets liever dan een normaal leven’

videoNIJMEGEN - Ruim 12.000 volgers op de populaire app TikTok, video’s die honderdduizenden kijkers trekken en talloze reacties opleveren. Op het eerste gezicht lijkt Tawan een succesvolle jongeman die alles voor elkaar heeft. Maar schijn bedriegt. De twintiger zwerft al anderhalf jaar op straat, de laatste maanden voornamelijk in Nijmegen, en slaapt ’s nachts in een tentje op het strand. ,,Hoe kom ik uit deze situatie?”

14 reacties

 • Hannie Counotte Beckers

  1 jaar geleden
  Taiwan, ik weet niet of je dit leest maar als het zo is wil ik je helpen .Ben zelf moeder van 2 geadopteerde jongens uit Colombia , nu 32 en 33 jaar , ben dus geen professionele hulp maar gewoon 'n moeder die heel erg met je te doen heeft ! Dus bij deze jongen : laat wat van je horen aub , wie weet hoe het gaat lopen . Lieve groetjes Hannie
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  Ik denk dat de problemen van Tawan toch echt veel groter zijn dan uit dit artikel blijkt. Vandaar ook dat ik denk dat hij er goed aan doet om zijn contact met Altrecht voort te zetten en af te wachten of dit leidt tot een intake en (voorlopige) opname. Ik geloof niet dat Vince nog de juiste plaats is voor Tawan, nu Vince zich vooral richt op het zonder huisvesting zijn.
 • Petra van Elen

  1 jaar geleden
  Tawan kan geholpen worden door Vince, als hij zich begeleidbaar op wil stellen.
 • bert cornelissen

  1 jaar geleden
  wat een reacties, een baan als eerste oplossing, mijn god, waar is jullie medemenselijkheid? Hij heeft mensen nodig die hem helpen! echt helpen.
 • Wil Kaap

  1 jaar geleden
  Als je de hele dag bezig kunt zijn met dit soort verhalen , video s etc kun je ook zelf een stap maken naar een baantje. Simpel beginnen, gewoon er op af. Vind het verder een een wat slap verhaal.
 1. Wethouder betreurt fout, 8,5 ton steun voor clubs en bedrijven in nood is er al weken: ‘Hier is een vergissing gemaakt’
  PREMIUM
  update
  10

  Wethouder betreurt fout, 8,5 ton steun voor clubs en bedrijven in nood is er al weken: ‘Hier is een vergissing gemaakt’

  Wethouder John Brom (Stadspartij) is woensdagavond door het stof gegaan voor het per ongeluk verkeerd informeren van de gemeenteraad. Ruim 850.000 euro aan energiesteun, bedoeld om sportclubs, bedrijven en maatschappelijke instellingen door de energiecrisis te helpen, lag volgens hem nog bij de provincie, zo zei hij eerder. Maar: dat bleek niet waar te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen