Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Laarhoven © Paul Rapp

Hoe de tango rust bracht voor oud-museumdirecteur Jan van Laarhoven

InterviewHij heeft een zoon met een zware handicap en dat viel hem opeens zo zwaar... ‘Ik moet iets leuks gaan doen’, dacht Jan van Laarhoven, oud-directeur van menig museum, toen. Het werd de tango. Verslingerd aan de dans verwacht hij er ook nog mooi 100 mee te worden.

Dertig jaar geleden opende de ene na de andere tangoschool. Jan van Laarhoven (68) verschanste zich in die tijd op feestjes in de hoek die het verst van de dansvloer lag. Maar later werd dansen van levensbelang voor de oud-directeur van Museum Het Valkhof en Orientalis. Want soms moet je íets, zegt Van Laarhoven, voorzitter van tangoschool Flor de Fango in Arnhem en schrijver van een boek over de geschiedenis van dans.

Quote

Ik wilde uit mijn comfortzo­ne. Hoe ik precies bij de tango kwam, weet ik niet meer

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.