Nieuwe schets voor de Hoogstraat. Kelfkensbos is vaag gemaakt om te voorkomen dat verwarring ontstaat: dat deel van de openbare ruimte wordt later aangepakt.
Volledig scherm
Nieuwe schets voor de Hoogstraat. Kelfkensbos is vaag gemaakt om te voorkomen dat verwarring ontstaat: dat deel van de openbare ruimte wordt later aangepakt. © gemeente Nijmegen

Hoe ik van een mopperaar over lelijke plekken in de stad een blijer mens werd: nu alleen dat casino nog

opinieNIJMEGEN - Nijmegen telt veel lelijke plekken, vond oud-journalist Rob Jaspers. Maar tegenwoordig durft hij ook lelijkheid te omarmen.

2 reacties

  • Pedro Kantor

    1 week geleden
    Tja, het Stationsplein zal altijd een ramp blijven zolang het station niet hersteld wordt in zijn originele staat. Al die zogenaamde vernieuwende nieuwbouw blijft zielloos en wegwerp architectuur. Na al een paar decennia wil men het iedere keer blijven afbreken en weer een andere zielloze beton en glas kolos er neerzetten. De klassiekers zijn niet voor niets de klassiekers. Maar ja, krijg een architect maar eens zover. Die wordt gelijk geëxcommuniceerd door zijn of haar collega's.
  • Ramon Wouters

    2 weken geleden
    Ik hoop dat er met het opknappen van het Kelfkensbos ook een initiatief ontstaat om al die verschillende lelijke gevels aan te pakken. Geef elke gevel een ander kleurtje, zoals aan de Nyhavn in Kopenhagen, met Hotel Credible als uitroepteken. Dat zou fantastisch zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.