Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Hoe is het om in armoede te leven? Ontdek het in het Beleefhuis Nijmegen

NIJMEGEN - Geen geld voor een cadeautje voor een kinderfeestje. Wat nu? Een lege bankrekening én een lege koelkast, hoe zorg je dat er toch eten op tafel komt? In het nieuwe Nijmeegse Beleefhuis dompel je je zestig minuten onder in de wereld van de armoede. In een echt huis, in een gewone wijk (Aldenhof).

2 reacties

 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Ik heb jarenlang in armoede geleefd in de bijstand. Het veranderd je denkpatronen, je leef gewoontes, zelf nu nog nu ik normaal werk.
 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  Kunnen ze ook een beleefhuis neer zetten waar je een rondleiding krijgt hoe het voelt om rijk te zijn dat gevoel herken ik helemaal niet wordt er gewoon gestrest van.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.