Volledig scherm
PREMIUM
Jan Janssen krijgt de felicitaties van RTC Groenewoud-voorzitter Henk van Mulukom (links) nadat hij op de wielerbaan van het Goffertstadion in Nijmegen een wedstrijd gewonnen heeft. Die wedstrijd was georganiseerd om Jan Janssen te huldigen na zijn overwinning in de Tour de France van 1968. © RTC Groenewoud

Hoe Jan Janssen de Goffert op zijn kop zette

50 JAAR GELEDENNIJMEGEN - Vandaag precies 50 jaar geleden stroomde de toenmalige wielerbaan in de Goffert vol met 5.000 mensen. Om een glimp op te vangen van Jan Janssen, die kort daarvoor de Tour de France had gewonnen. Wielerfanaat Henk van Mulukom kreeg het voor elkaar.

De dag dat Jan Janssen de Tour de France won, kan Henk van Mulukom (76) zich nog goed voor de geest halen. Niet dat hij er live iets van meekreeg, maar net  voor die zondag 21 juli 1968 had Ren- en Touristenclub Groenewoud een wedstrijd Nederland-België op de betonnen wielerbaan in het Goffertpark georganiseerd. ,,Iedereen zat thuis aan de radio of televisie gekluisterd vanwege de ontknoping van de Tour de France. Wij trokken slechts 300 bezoekers en kwamen daardoor dik geld tekort", herinnert de toenmalige voorzitter van RTC Groenewoud zich.

Eigenlijk was er maar één manier om het geld terug te verdienen, zo bedacht hij: Jan Janssen naar Nijmegen halen, met hopelijk een afgeladen en uitverkochte wielerbaan als gevolg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.