Reenactors tijdens een Romeinen Festival in Museumpark Orientalis, enkele jaren geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Reenactors tijdens een Romeinen Festival in Museumpark Orientalis, enkele jaren geleden. © Theo Peeters

Hoe laat Nijmegen het trotse verleden zien? De Romeinen liggen vooral op straat

Ulpia Noviomagus was een stad van formaat en van groot belang voor het Romeinse Rijk. Velen vinden dat dit historische verleden van Nijmegen meer moet worden benadrukt. ,,Als je ergens het verhaal van de oudste stad kunt beginnen te vertellen, dan is het hier.”

3 reacties

 • Rob Woldringh

  4 weken geleden
  Misschien moeten we maar ergens in de buurt van het Valkhofmuseum een bord plaatsen dat als toeristen echte Romeinse resten willen zien van Romeinse tempels ze naar de Grote Kerk van Elst kunnen gaan........wat een armoe!
 • Pedro Kantor

  4 weken geleden
  De gemeente lult liever links, en vult haar zakken liever rechts. Echte 3D representaties van wat er vroeger was kost geld, geen cent teveel hoor, plus kon wel eens minder woningen kosten, en dat kost de gemeente ook geld. Dus niet. En moderne architecten zijn TOTAAL niet geïnteresseert in historie, alleen protserige moderne architectuur. Want daar scoren ze me in de enigste opinie die er wat hun betreft toe doet, die van andere architecten. Nijmegen als oudste stad is een lege slogan.
 • Peter D

  4 weken geleden
  Exact Rosalie, de spijker op z'n kop, eh, et clavus in capite.
 1. Tobias werd ‘stil’ geboren, moeder Daisy houdt een herdenking: ‘Er zijn heel veel ouders die exact hetzelfde voelen als ik’
  PREMIUM

  Tobias werd ‘stil’ geboren, moeder Daisy houdt een herdenking: ‘Er zijn heel veel ouders die exact hetzelfde voelen als ik’

  De uitgetelde geboortedatum van Tobias was vrijdag 10 juli 2020. Zaterdag 10 juli 2021 houdt zijn moeder Daisy van Bekkum een herdenkingsavond in het Nijmeegse Cultuurhuis De Lindenberg. Voor alle ‘stil’ geboren baby's, andere overleden kinderen en hun ouders, lotgenoten van Daisy en haar man Erik. Daisy roept op: ,,Laat je omarmen door het programma.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Nijmegen e.o.