Een man uit Beuningen heeft meerdere VVE’s opgelicht. Zo ook de Vereniging van Eigenaars van appartementencomplex aan de Maanstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man uit Beuningen heeft meerdere VVE’s opgelicht. Zo ook de Vereniging van Eigenaars van appartementencomplex aan de Maanstraat in Nijmegen. © Paul Rapp

Hoe stilletjes het geld uit de flat verdween: over de beheerder die de gezamenlijke rekening leeg achterliet

NIJMEGEN - Honderden bewoners van flats in en om Nijmegen zijn hun geld kwijt. Ze lieten het beheer van hun gebouw over aan een man die ze konden vertrouwen. Dachten ze.

6 reacties

 • Erik Kaspersen

  6 maanden geleden
  @Marjolijn, Onze VvE bestaat uit 8 appartementen, 2 daarvan worden verhuurd. Waterafvoer bovenburen komt in mijn schuur samen met mijn afvoer. Verstopping? Huurders betaalde dat zelf, moest van verhuurder. Blijkt onzin, het is een via de opstal verzekerde VvE aangelegenheid. Als koper én huurder kan je zwaar benadeeld worden door commerciële verhuurders en andere partijen die goed winst maken. Men heeft in alles drukte van alledag toch een flauw idee wat een VvE eigenlijk is.
 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  @Marjolijn: Ook jij kunt direct of indirect met een VvE te maken krijgen. Want zo gauw er in het flat/appartementen complex waar jij woont één flat of appartement is verkocht is er sprake van een VvE waar jouw verhuurder dan zitting in heeft. En wanneer je een goede verhuurder hebt, heeft die de betreffende huurders daarover geïnformeerd en medegedeeld wanneer en in welke situaties ze zelf met de VvE te maken hebben en wat dat betekent voor de huurder.
 • Els Weber-van Dreuten

  6 maanden geleden
  Het gaat hier over een vereniging van eigenaren Marjolein, dat is iets heel anders dan een huurflat, maar ook jij betaald servicekosten alleen zit dat verstopt in de huurprijs.
 • johan Barn

  6 maanden geleden
  @marjolijn ik begrijp dat jij een manier weet om van de service kosten af te komen wanneer de service ondermaats is?
 • A I Anders

  6 maanden geleden
  @Marjolijn Dehue Als bewoner van een flat of appartement betaal je ook voor servicekosten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen