Volledig scherm
PREMIUM
Het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg. Op de foto: bestuursvoorzitter Cok Buijs (links) en Paul van Buul van De Basis. © Gerard Verschooten

Hoe veel is het oude Roosje nu écht waard? Nijmeegse oppositie wil opheldering

NIJMEGEN - Dreigt de gemeente Nijmegen het oude Doornroosje voor een schijntje van de hand te doen? De voormalige poptempel aan de Groenewoudseweg is voor 280.000 euro opgekocht door De Basis, een nieuwe creatieve broedplek voor muzikaal talent in Nijmegen.

Volledig scherm
Overzicht van de verschillende waardes van het pand. © DG

Een marktconforme prijs, stelt het stadsbestuur. De oppositiepartijen zien dat anders en eisen vanavond opheldering van wethouder Noël Vergunst (GroenLinks).

Reden voor argwaan bij de oppositie: er kwamen de afgelopen jaren nogal eens wat bedragen voorbij. En die waren soms aanzienlijk hoger dan de bijna drie ton die De Basis nu neertelt.

,,Zo is de WOZ-waarde van het pand in 2019 door de gemeente nog vastgesteld op 712.000 euro", zegt Paul Eigenhuijsen, fractievoorzitter van de kleine oppositiepartij VoorNijmegen.Nu.

,,Een verschil van bijna een half miljoen: dit riekt naar een verkapte subsidieverlening.”

Om het nog ingewikkelder te maken: in een gemeentelijke prospectus uit 2016 werd de verkoopprijs van het oude Roosje nog geschat op 445.000 euro. Wéér een ander bedrag.

Samen met oppositiepartijen VVD en Stadspartij DNF heeft Eigenhuijsen inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.