Volledig scherm
PREMIUM
Loetje Janssen was een van de hoofdrolspelers in de tv-serie ‘De Kolping: een volkswijk in renovatie’ © Paul Rapp

Hoe verder met beroemde Nijmeegse volkswijk de Kolping? ‘We hadden een jaar langer de tijd moeten nemen voor renovatie’

Hij is trots op het resultaat van de Kolping, de Nijmeegse buurt die anderhalf jaar op de schop ging. Maar bestuurder Ronald Leushuis van woningcorporatie Talis is niet trots op de impact van de renovatie op de bewoners. Wilde de corporatie te snel te veel?

De anderhalf jaar durende renovatie, sloop en nieuwbouw is vastgelegd door tv-camera’s en de wijk verwierf landelijke faam met de serie De Kolping: een volkswijk in renovatie. Ronald Leushuis: ,,De tien levensverhalen maken enorme indruk. Als je op de bank in je eigen huis naar de serie kijkt, is het toch alsof je even naast de mensen zit en onderdeel bent van hun leven.”

Zoals het verhaal van Cor die een hersenbloeding kreeg en nu in een verzorgingstehuis woont. Cor, die wél bij de feestelijke barbecue was toen de vernieuwde buurt feestelijk werd opgeleverd. Het raakte hem.

Quote

Als je op de bank in je eigen huis naar de serie kijkt, is het toch alsof je even naast de mensen zit en onderdeel bent van hun leven

Ronald Leushuis, woningcorporatie Talis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.