De rotonde Heyendaalseweg - Erasmuslaan in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde Heyendaalseweg - Erasmuslaan in Nijmegen © Paul Rapp

Hoe wordt het verkeer weer veilig voor de fietser?: ‘Ik ervaar rotondes als levensgevaarlijk’

fietsenquêteMet piepende banden staat de auto net op tijd stil voor de fietser die over de rotonde rijdt. Gelukkig gaat het net goed, zoals zo vaak. Of moet je zeggen: weer ging het bijna mis? Het boze handgebaar van de fietser duidt op het laatste.

56 reacties

 • Fred Meekes

  4 maanden geleden
  Fietsers wijzen naar auto’s en omgekeerd. Iedereen heeft zijn eigen gelijk. Maar als de stad zo druk is als tegenwoordig, kún je niet zonder regels. En dan móet iedereen zich aan de regels houden: De fietser steekt geen hand uit of fietst door rood. Zelf met een kind achterop. Dat kind weet niet beter dan dat alles mag. En later als dat kind zelf achter het stuur zit, doet ie nog steeds alles wat hem goed dunkt. Chaos. Dus: regels volgen en handhaven. Kostte wat kost!
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @H. Oostijen leer fietsers fatsoensnormen aan en verander de wet, dat ze niet langer beschermt zijn.
 • H. Oostijen

  4 maanden geleden
  Fietsers zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder als mensen in blik. Dussss, geef fietsers de ruimte. Rotondes waar fietsers voorrang hebben zijn sowieso levensgevaarlijk. Schijnveiligheid.
 • jos kuijer

  4 maanden geleden
  duidelijke en eenduidige regels voor alle rotondes zou zeker helpen. Nu zijn er veel verschillen, fietsers van links en rechts, rotondes met voorrang en niet etc etc.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  niet. zeker niet als de fietser zich niet aanpast.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.