Hoge bomen vangen veel kritiek, dus weg ermee maar weer

VideoNIJMEGEN - Nog geen veertien maanden nadat ze er geplant werden zijn de drie treurwilgen voor het flatcomplex aan de Kaaisjouwerskade in Nijmegen donderdag alweer weggehaald. Dat gebeurde op nadrukkelijk verzoek van de bewoners die vonden dat de bomen het uitzicht op de Nijmeegse haven en de Waal bedierven.

Volgens de klagers waren de huizen juist verkocht met het argument van een vrij uitzicht op de Waal en de haven.

De nu opgeruimde wilgen waren nog vrij iel, maar kunnen uiteindelijk wel 20 meter hoog worden en ook in de breedte flink uitdijen. Zelfs bewoners op de vijfde en hoogste etage zouden er dan nog last kunnen krijgen. Behalve een slecht uitzicht vreesden ze ook voor minder dag- en zonlicht.

Quote

Gelukkig hoefden we de wilgen niet te kappen. Ze zijn nog jong genoeg om te kunnen verplanten.

Willy Arends , Projectleider gemeente Nijmegen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.