Fietsdrukte op de Sint Annastraat. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsdrukte op de Sint Annastraat. Archieffoto. © Paul Rapp

Hoge fietsambitie kost Nijmegen 10 miljoen, maar er is maar 3 miljoen beschikbaar

NIJMEGEN - Als Nijmegen alle ambities voor snelle, comfortabele en veilige fietsroutes de komende vijf jaar wil waarmaken, moet de stad diep in de buidel tasten. Of kiezen om veel minder geplande projecten uit te voeren. Er kwamen het afgelopen jaar alweer 20 procent meer fietsers naar de stad dan het jaar daarvoor en de verwachting is dat die groei verder doorgaat. 

29 reacties

 • DeRijdendeZwetser

  1 jaar geleden
  In deze tijden moeten we met alles en iedereen rekening houden, maar nmgn houdt zijn razzia tegen automobilisten vol. We moeten het met zijn allen doen, maar betalen en je mond houden mogen alleen de automobilisten. Het is duidelijk dat nmgn geen boodschap heeft in deze barre tijden en de betalende automobilisten steeds meer negatief op de kaart zetten om hun eigen falen in verkiezingstijden te verbloemen. Ik schaam me dood dat we een gemeenteraad hebben die alleen maar bezig is te wijzen ipv de hand in eigen boezem te steken en weigeren compassie te tonen.
 • FFF

  1 jaar geleden
  Dus eerst een stukje pakken en dan de hele straat opeisen voor de fietsers, jaja. Echt een linkse tactiek.
 • Fred

  1 jaar geleden
  Zeker gezond. Maar vergeet niet, dat de lokale economie en dus ook welvaart afhankelijk is van transport. Er zal dus altijd een balans gezocht moeten worden tussen fiets en gemotoriseerd vervoer. Als je auto’s gaat weren, zullen bedrijven uit de stad verdwijnen en daarmee ook inkomsten voor de gemeente. En daarmee ook de bekostiging van de fietsmaatregelen.
 • Fred

  1 jaar geleden
  Leuk en aardig om het voor fietsers comfortabeler te maken, maar zorg er dan ook voor dat ze de verkeersregels wel volgen. Nu zijn fietsers vaak anarchisten, die zich nergens wat van aantrekken. Als zij zich aan regels houden, wekt dat ook meer begrip bij de overige weggebruikers.
 • boeje

  1 jaar geleden
  Ringstraten centrum Nijmegen zijn veel gevaarlijker geworden voor fietsers. Veel te veel en te hard rijdende auto's. De straten zijn veel te smal voor tweerichtingsverkeer. Autoś staan vaak net op de weg geparkeerd en verder struikel je hier en daar over de geparkeerde fietsen. Advies aan de Gemeente: Ringstraten dichtgooien voor auto's en winkel/recreatie gebied van maken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'
  Play

  Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'

 2. Zo blus je een elektrisch voertuig
  Play

  Zo blus je een elektrisch voertuig

Nijmegen e.o.