Archieffoto: Paula van Manen, oud-docent van ROC Nijmegen, is vol vertrouwen over uitspraak Hoge Raad.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Paula van Manen, oud-docent van ROC Nijmegen, is vol vertrouwen over uitspraak Hoge Raad. © Paul Rapp

Hoge Raad oordeelt: ‘Mag je in Nederland iemand ontslaan vanwege het schrijven van een boek?’

NIJMEGEN - Mag je als medewerker van een school in het openbaar je mening geven over de gang van zaken, ook als die gang van zaken intern gevoelig ligt? Of moet je terughoudend zijn met het delen van vertrouwelijke informatie van een docententeam?

2 reacties

  • Jos Crijns

    2 maanden geleden
    Het ROC had haar ook volledig kunnen negeren en tegenwerken. Dan had ze binnen tijd van niks thuis gezeten met een vette burn out. En als er geen overeenstemming bereikt kon worden over de gang van zaken had ze ook de eer aan zichzelf kunnen houden en opstappen. Ze vond het blijkbaar belangrijker om haar eigen nest te bevuilen en wie kaatst moet de bal verwachten.
  • Ton Verkerk

    2 maanden geleden
    Het is prima dat mevrouw Van Manen het opnam voor haar leerlingen. Zelfstandig leren voor schoolstof is een kwaliteit die veel mensen niet komt aanwaaien. Op het HBO hoor ik regelmatig van VWO'ers dat ze bewust kiezen voor klassikaal les en strakkere begeleiding omdat ze moeite hebben met zelfstandig leren. (MBO-instromers hebben vaak een betere werkhouding en meer sociale vaardigheden). Het is waanzin dat docenten zich niet mogen uitlaten over hoe onderwijsinnovatie bij hun doelgroep past.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen