Volledig scherm
© Bert Beelen

Hollen in het donker tijdens Zevenheuvelennacht

NIJMEGEN -  Ongeveer 7.000 hardlopers deden zaterdagavond mee aan de zesde editie van de Zevenheuvelennacht in Nijmegen. Zij startten en finishten op de Groesbeekseweg. Het parcours van 7 kilometer was sfeervol verlicht en er was muziek. 

Volledig scherm
Roos Blokhuis van ARSV Passaat uit Papendrecht komt als eerste vrouw over de streep. © Bert Beelen

Roos Blokhuis van ARSV Passaat uit Papendrecht kwam zaterdag als eerste vrouw over de streep. Ze liep de 7 kilometer in 24:13 minuten. Eerste Nijmeegse werd Julia Samuelsson. Zij legde beslag op de tweede plaats in 25.51 minuten. Derde werd An Lenders van Venloop Running Team (26.27).

Bij de mannen werd de Zevenheuvelenloop gewonnen door Mark van Kessel van LGD Deurne in 21.53 minuten. Wybe Sesink van AV Cifla werd tweede in 22.05, de derde plaats was voor Bram Som van  AV Atletico’73 (22.41).

De Zevenheuvelennacht is een opmaat naar de Zevenheuvelenloop, die morgen wordt gehouden.  

Volledig scherm
Ook voor recreanten was het genieten tijdens de Zevenheuvelennacht. © Bert Beelen
Volledig scherm
Mark van Kessel van LGD Deurne won de zesde editie van de loop in 21.53 minuten. © Bert Beelen
Volledig scherm
De start van de Zevenheuvelennacht. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.