Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hondenbescherming slaat alarm: hoog-risicohond bijt erop los

NIJMEGEN - De Koninklijke Hondenbescherming luidt de noodklok over gevaarlijke honden. Hoog-risico honden veroorzaken bovenmatig veel bijtincidenten, zo blijkt uit omvangrijk onderzoek van Bureau Beke uit Arnhem en de Universiteit Utrecht. 

Naar schatting worden elk jaar 150.000 mensen gebeten door een hond. In 30.000 gevallen is sprake van ernstig letsel. Elk jaar overlijdt er iemand aan een hondenbeet.

Bij de meest ernstige bijtincidenten zijn vooral type honden betrokken zoals pitbulls, staffords, rottweilers en de boerboel. De meeste bijtincidenten doen zich voor in huiselijke kring, waarbij kinderen vaker slachtoffer zijn dan volwassenen. Buiten op straat en in parken worden volwassenen vaker gebeten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.