Honderd Nijmegenaren voor coronabehandeling in ziekenhuis beland

NIJMEGEN - Het aantal inwoners van de gemeente Nijmegen die in een ziekenhuis zijn of worden behandeld aan het nieuwe coronavirus is opgelopen tot honderd. Het afgelopen etmaal kwamen er twee nieuwe patiënten bij. 

Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © BSR Agency

In een week tijd zijn er in totaal 21 nieuwe ziekenhuisopnames van Nijmeegse patiënten bekendgemaakt. In Berg en Dal kwamen er in een week tijd 10 opnames bij en staat de teller nu op 27 patiënten. In Wijchen steeg het aantal met 4 coronagerelateerde opnames relatief licht. Er zijn nu 34 in Wijchenaren voor behandeling opgenomen of opgenomen geweest.

De afgelopen week klom het aantal opnames in Beuningen met 5 naar 17, in Druten (+3) en Grave (+6) naar 16, in Heumen (+6) naar 14 en in Mook en Middelaar (+1) naar 4.

Sinds gisteren zijn er in het hele land 308 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Het totaal aantal opnames komt daarmee uit op 7.735. De experts van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stellen op basis van de laatste cijfers dat de piek van met name het aantal mensen dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen is geweest. Recorddag blijft 24 maart, die dag belandden 553 mensen in een ziekenhuisbed.

2.248 sterfgevallen

In Nederland steeg het aantal gemelde sterfgevallen als gevolg van corona het afgelopen etmaal met 147 naar 2.248. Gisteren werd nog een recordstijging van 234 bekendgemaakt. Volgens het RIVM had die sterke stijging te maken met een achterstand van registraties in het weekeinde. 

Bij alle cijfers die het instituut dagelijks bekendmaakt, moet rekening worden gehouden met een afwijking in absolute getallen per dag. Dat komt omdat niet iedere opname, sterfgeval of testuitslag meteen wordt gemeld.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.